esztétikus tömésAz esztétikus tömés a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készítését jelenti.

 

 Az esztétikus tömés olyan műgyanta alapmassza (kompozit) amely nanométeres üveg, illetve porcelánszemcsékkel van megerősítve. Az anyagban adott hullámhosszúságú (kék) fény hatására polimerizáció indul el, mely során megfelelő keménységűvé köt meg. Ez a keménység nagyjából a zománc keménységének felel meg. A kereskedelmi forgalomban különböző gyártmányú esztétikus tömőanyagok találhatóak széles választékban. Rendelőnkben a legújabb 6. 7.generációs esztétikus tömőanyagokat alkalmazzuk, melyek mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve kiváló töméseket, készítését eredményezi.

A kompozit mikroretenciójának következtében elegendő csak a szuvas rész eltávolítása a tömés készítése során. A korábban használtamalgámtömésekkel szemben az esztétikus tömés ép foganyag veszteséggel nem jár, nem is beszélve az esztétikailag kedvező tulajdonságiról. 

A kezelés teljesen fájdalommenetesen kivitelezhető. A szuvas részek eltávolítása után a fogfelszín előkezelése történik mely elengedhetetlena tömés tökéletes rögzüléséhez. A megfelelő szín kiválasztása után a tömőanyag rétegenként kerül az üregbe. Az egyesrétegeket speciális polimerizációs lámpával megvilágítva a megfelelő kötés, rögzülést biztosítunk Végül az eredeti fog formájának megfelelő csücskök, és barázdák kerülnek kialakításra. A kész tömés végül polírozni kell, hogy az eredeti foghoz hasonlóan sima felszínt kapjunk.

Megosztás:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fogaszat

Rendelő elérhetőségeink

AAA Klinikák Dent Kft.
FOGÁSZATI ÜGYELET
1094 Budapest, IX. ker.
Ferencváros
Tűzoltó utca 70. fszt.
 
Ügyeletes fogorvosi rendelő Budapest
Fogászati ügyelet, sürgösségi (akut) ellátás - fogfájás
Tel.: 06 (1) 215-6872
Mobil: 06 (20) 485-3284

 

Csodalámpa

      Eddig a következő álmokat valósitottuk meg:

fogorvosi rendelő

Fogászat Budapesten, 9 kerület