foghúzás indokolt, ha a fogmegtartó kezelések, mint például tömés, inlay, onlay, gyökérkezelés, különböző fogpótlások (korona, csonkkiegészítő csapos korona...) nem teszik lehetővé a fog funkcionális és esztétikai élettartamának a megnövelését. Foghúzást csak a legszükségesebb esetben a menthetetlen fogak esetében végzünk helyi (Ultracain) érzéstelenítésben!  Foghúzás ár, árak: itt


Foghúzás

Hangsúlyoznunk kell, hogy a foghúzás során kialakult foghiányt minden esetben pótolnunk kell a rágóapparátus tökéletes fiziológiás, funkcionális, esztétikai és fonációs szempontok szem előtt tartása végett.

Fájdalommentes foghúzás:

A foghúzások egy speciális részét képezik a bölcsességfog eltávolítások. A bölcsességfogak előtöréséhez gyakorta nem áll elegendő helyrendelkezésre, az ilyen fogak mellett fájdalmas, gyulladt ínytasak alakulhat ki,  okozhatják az előttük álló fogak torlódását (ami harapási rendellenességhez vezethet) Kísérő tünetként szájnyitási korlátozottság, nyirokcsomó duzzanat, hőemelkedés - láz léphet fel.

A foghúzások másik speciális részét képezik a fogszabályzó kezelések céljából történő fogeltávolítás.

A foghúzás fájdalommentes a kihúzandó fog illetve a környező terület tökéletes elérzéstelenítését jelenti.

A foghúzás elkerülhető amennyiben:

 • a letört fogrész nem terjed a csont szintje alá
 • a letört rész következtében nem válik mozgathatóvá a fog     
 • a fogról készült röngenfelvételen periapikális (gyökércsúcs körüli)  elváltozást nem találunk

    A foghúzás után...

   

  -foghúzás után a sebet piszkálni, szívogatni szigorúan tilos.A sebben megalvadó vérrögnek a helyén kell maradnia, hogy végbemehessen a normális sebgyógyulás. A házi gyógymódok, mint kamillateával, alkohollal való öblögetés is abszolút mértékben ellenjavalltak, mivel az öblítéssel kifordulhat a vérrög a sebüregből, ami elhúzódó gyógyuláshoz, és nagyon kellemetlen utófájdalmakhoz vezet.

  -A foghúzás után ne dohányozzon, ne fogyasszon alkoholt, kávét, tejes ételeket.

  -A sebben lévő véralvadékot nyelvével ne piszkálja. A száját 1-2 napig ne öblögesse. Nagyon fontos, hogy a keletkező véralvadék kitöltse a húzás helyét- ez a gyógyulás miatt elengedhetetlen.

  -Ha a húzást követő 20 percen belül a vérzés nem csillapodna, harapjon rá egy újabb tiszta gézlapra, ezt addig ismételje, amíg a vérzés el nem múlik.

  -Az érzéstelenítés után fájdalom léphet fel, ezt megelőzendő javasolt a fog eltávolítása után 1-1,5 órával fájdalomcsillapító tabletta bevétele.

  -A húzás után nagyon fontos a fogmosás, ügyelve arra, hogy a sebbe fogkrém ne kerüljön.

  -A foghúzás után, ha lehet próbáljon meg pihenni, fizikai munkát, sporttevékenységet aznap már ne végezzen.

  -Az érzéstelenítő nagyjából 2-3 órán át hat, ez idő alatt nem szabad étkezni, hogy elkerüljük a nyelv vagy az arc nyálkahártyájának esetleges beharapását.

  -Foghúzás utáni fájdalom esetén, ha a seb a beavatkozást követő 3 nap múlva is fájdalmas akkor kérjük, keresse fel rendelőnket! Fontos: a gennyes sebüreg nem összetévesztendő a fehér váladékkal, ami a normális gyógyulás esetén a sebben elhelyezkedő vérrög zsugorodása közben keletkezik.

  -Ha valamilyen általános betegség miatt rendszeresen gyógyszert szed, azt úgyanúgy vegye be a fogászati beavatkozás előtt is.

  Foghúzás utáni gyulladás? Mi ilyenkor a teendő? Hívjon minket: 06 20 485 3284

Foghúzás ár, árak: Foghúzás, foghúzás után, foghúzás utáni fájdalom,  fogeltávolítás

Megosztás:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fogaszat

Rendelő elérhetőségeink

AAA Klinikák Dent Kft.
FOGÁSZATI ÜGYELET
1094 Budapest, IX. ker.
Ferencváros
Tűzoltó utca 70. fszt.
 
Ügyeletes fogorvosi rendelő Budapest
Fogászati ügyelet, sürgösségi (akut) ellátás - fogfájás
Tel.: 06 (1) 215-6872
Mobil: 06 (20) 485-3284

 

Csodalámpa

      Eddig a következő álmokat valósitottuk meg:

fogorvosi rendelő

Fogászat Budapesten, 9 kerület