A szájápolást nem lehet elég korán kezdeni! A tejfogak egészsége nagyon fontos, hiszen a felnőttkori fogazat alapját képezik. Rendkívüli jelentőséggel bír gyermekeink számára a megfelelő táplálkozás és szájhigiénia minél korábbi elsajátítása, illetve a gyermekfogorvossal való korai (akár már 2 - 3 éves korban) és fájdalommentes találkozás.

Egy féléves kisbabánál már számítani lehet az első fogak kibújására. Kétéves gyerekeknek már általában minden tejfoguk előtört. Kicsik és nagyok lehetőleg minden étkezés után mossanak fogat! Az étkezések közötti nassolás, az édes cumiztatás nagyon sokat árt a fogaknak! Fontos, hogy az esti fogmosás után a kicsik már semmit se egyenek.Gyakran lehet szülőktől hallani: minek a tejfogakat tömni, úgyis kihullanak! Ez nem helyes, mivel a szuvas tejfogak közt kinövő maradófogak könnyebben romlanak el, másrészt a korai tejfogelvesztés komoly fogszabályozási rendellenességet okozhat. 

Ez természetesen nem jelenti, hogy a rossz tejfogak feltétlenül rossz maradófogak előjelei lennének. Gondos szájápolással, a tejfogak alapos fogorvosi ellátásával megelőzhetjük a maradófogak korai szuvasodását! A napjainkban rendelkezésre álló technológiai háttérrel a gyermekek számára is lehetséges a fájdalommentes és esztétikailag tökéletes eredményt produkáló fogászati kezelés.

Megosztás:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fogaszat

Rendelő elérhetőségeink

AAA Klinikák Dent Kft.
FOGÁSZATI ÜGYELET
1094 Budapest, IX. ker.
Ferencváros
Tűzoltó utca 70. fszt.
 
Ügyeletes fogorvosi rendelő Budapest
Fogászati ügyelet, sürgösségi (akut) ellátás - fogfájás
Tel.: 06 (1) 215-6872
Mobil: 06 (20) 485-3284

 

Csodalámpa

      Eddig a következő álmokat valósitottuk meg:

fogorvosi rendelő

Fogászat Budapesten, 9 kerület