A fogfehérítés az esztétikai fogászat alapvető technikáihoz sorolható. Több fajta fogfehérítési eljárás létezik, mindegyik oxidáló szereket alkalmaz, amely a fog kemény állományára hat. Az elszíneződött fogak kifehérítése mára a fogászati rendelők mindennapos rutinfeladatai közé tartozik. A fogfehérítés teljesen biztonságos kozmetikai beavatkozás. A hófehér mosoly ma már nem csak az amerikai sztárok kiváltsága. Az otthoni fogfehérítő rendszerek használata sikeres és bevált módszere a sötétebb, elszíneződött fogak kifehérítésére. A kezelés után a fogak 4-5 árnyalattal fehérebben ragyoghatnak!

fogfeherites fogfeherites1
Fogfehérítés előtt Fogfehérítés után

A fogfehérítés során a fogfelszínre egy oxigént kibocsátó fogfehérítő gél kerül, mely a fog elszíneződéseit kíméletesen kifehéríti. A gélt a páciens egy speciális, fogsorára egyedileg elkészített fogfehérítő sín (Opalescence fogfehérítés rendszer) vagy előregyártott sín (TresWhite fogfehérítés rendszer) segítségével viszi fel. Az eredmény már 2-3 nap után látható, az ajánlott kezelési idő fogszíntől függően kb. 7-14 nap.

A fogorvos által kontrollált fogfehérítő eljárás biztonságosan, kíméletesen fehérít. A fogfehérítő gél ugyanis csupán a fogban levő színanyagokkal lépreakcióba, a fog szöveteivel nem. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy megfelelő használat mellett a fogat, ínyt, töméseket, nyálkahártyátnem károsítja. Mellékhatásként rövid ideig fennálló fogérzékenység léphet fel, mely a kezelés befejeztével megszűnik. Az elértfogszín tartóssága erősen függ a páciens életstílusától. A kezelés eredménye általában 1-3 évig látható, amit az étkezési szokások,dohányzás stb. befolyásolnak. Az otthoni használatra szánt Opalescence fogfehérítő rendszer alkalmazása során karbamid peroxidgélt műanyag sín segítségével felhelyezünk a fogakra. A fogfehérítő gél az éjszaka folyamán, 6-8 óra hosszat van a szájban, ez idő alatt fejti ki a fogfehérítő hatást.

A Tres White fogfehérítés alkalmazása során előregyártott dupla falú peroxid géllel impregnált sínt helyezünk a fogakra. A sín napközban is viselhető (áttetsző, így nem okoz esztétikai zavart), behatási ideje 90-120 perc.A gél hatásmechanizmusa azonalapszik, hogy felbontja az elszíneződést okozó szénmolekulák kötéseit, melyek aztán tulajdonságaik megváltozása miatt színüketvesztik. A fehérítő gél a fogzománccal nem lép reakcióba, annak szerkezetét nem károsítja. Az otthoni fogfehérítő rendszerekkelvégzett fogfehérítés sikeraránya kb. 96 %-os! A fehérítő rendszerek biztonságos alkalmazását bizonyítja, hogy az USA-ban a 60as évektől alkalmazzák ezeket, az anyagokat.

Rendelőnk az alábbi fogfehérítő renndszereket használja:OPALESCENCE és a TRES WHITE fogfehérítő rendszer az Amerikai Fogorvosok Egyesülete által elsőként elfogadott, fecskendős adagolású fogfehérítő rendszer,melynek hatása már néhány napos használat után észrevehető. A magas citromsav tartalmú ételek és italok fogyasztásától a fogakérzékenyebbé válhatnak. A fogak ínyhez közel eső része eleve sötétebb színű. Ezért ez a terület hosszabb idő alatt fehéredik ki ésáltalában sötétebb árnyalatú, marad, mint a fog többi része. A fogak rendszeres tisztítása a fehérítő kezelés előtt és után nagyon fontos. Mindig alaposan mosson fogat. A fogfehérítő anyagot gyermekek elől elzárva kell tartani. Legmegfelelőbb a hűtőszekrény normál hűtésű része.

Egyes régi amalgámtömések bíborszínű elszíneződést okozhatnak a fogszínben. Ez normális jelenség, a kezelést nem befolyásolja

Nem ajánlott a fogfehérítő rendszer használata:

  • NE használja a fogfehérítő rendszert, ha terhes, vagy ha szoptat. 
  • NE étkezzen, vagy dohányozzon a fogsín viselésének ideje alatt. 
  • NE használjon háztartási szereket fogfehérítésre. 
  • NE tegye ki fogfehérítő rendszereket hőnek, napfénynek. 
  • NE tárolja az anyagot mélyhűtőben. 
  • Minden felmerülő kérdésében keresse fel fogorvosát az AAA Klinikák Dent Fogászati Kft-nél

 

Megosztás:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fogaszat

Rendelő elérhetőségeink

AAA Klinikák Dent Kft.
FOGÁSZATI ÜGYELET
1094 Budapest, IX. ker.
Ferencváros
Tűzoltó utca 70. fszt.
 
Ügyeletes fogorvosi rendelő Budapest
Fogászati ügyelet, sürgösségi (akut) ellátás - fogfájás
Tel.: 06 (1) 215-6872
Mobil: 06 (20) 485-3284

 

Csodalámpa

      Eddig a következő álmokat valósitottuk meg:

fogorvosi rendelő

Fogászat Budapesten, 9 kerület